Derfor lønner det seg med regnskapsfører – selv om bedriften din har digitalt økonomisystem

 

Digitale regnskapssystemer skal gjøre hverdagen enklere for bedriften din. Det betyr ikke at du bør droppe regnskapsføreren. Her forteller vi hvorfor.

Mange har nok tenkt at man klarer hele bedriftens regnskap, bare fordi man har et digitalt og moderne regnskapssystem. 

Nå merker regnskapsførerne behov fra stadig fler: De trenger gode råd og veiledning i kombinasjon med nye, automatiserte systemer. Prisen blir sjelden høyere til slutt.

Glemmer krav og regler

– Mange tror de klarer det helt fint selv, og er optimister. Så går det kanskje noen måneder og de opplever at dette tar tid, og er mer komplisert enn de tenkte seg, forteller partner og daglig leder i Norsk Regnskap, Jan-Ove Molle.

– De nye systemene kan de fleste lett forstå, det som er vanskeligere er krav, lover og regler til regnskapsføringen. Det kan være krav til avstemning og dokumentasjon, tidsfrister eller andre formaliteter. Derfor ønsker mange hjelp til en mer faglig forståelse, og å få mer trygghet i håndteringen, sier Molle videre.

Her er fire ting regnskapsfører typisk går gjennom ved månedlig kontakt

Én time i måneden kan være nok

Det du trodde du sparte på å håndtere et digitalt regnskapssystem selv, kan fort koste mer enn det smaker.

– Opprydningen kan fort bli tidkrevende og kostbar, konstaterer regnskapsføreren, som har hjulpet flere kunder i lignende situasjoner.

En jevn, ukomplisert oppfølging med regnskapsfører blir sjelden dyrere enn «skippertaket» når årsregnskapet skal gjøres opp:

– En månedlig oppfølging kan være kun en time eller to. Vi har flere erfaringer på at slike korrigeringer underveis, kan hindre økonomien i bedriften i å skli helt ut på gal vei. Og vi er aldri lenger unna enn en telefonsamtale om det oppstår noe, påpeker Norsk Regnskap-sjefen.

– Dersom du trenger en kvalitetssjekk av eget arbeid, anbefaler jeg å ta kontakt. Vi tilpasser oss deg som kunde, og finner en god balanse mellom hva du kan gjøre selv, og hva vi bør bistå med.

Start med en prat med Jan-Ove eller Rita hos oss. 

De kan avdekke hva den riktige tilnærmingen for ditt selskap er, og koble på riktige ressurser fra Norsk Regnskap.

Ring Jan-Ove for hjelp!
Nå ham direkte på telefon 909 53 140 eller på epost til 

Ring Rita for hjelp!
Nå henne direkte på telefon 971 26 940 eller epost til

Jan-Ove og Rita er begge er erfarne regnskapsrådgivere som har drevet regnskapsbyrået i over 20 år, og er dyktige til å se behovene til deg som kunde.

Med fem kontorer plassert over Østlandet er vi fysisk tilstede for mange – men jobber samtidig effektivt i og med digitale økonomisystemer. Det skulle bare mangle!

Med kunnskap og engasjement, skaper vi suksesshistorier sammen!