fbpx

Derfor lønner det seg med regnskapsfører

Digitale regnskapssystemer skal gjøre hverdagen enklere for bedriften din. Det betyr ikke at du bør droppe regnskapsføreren. Her forteller vi hvorfor.

Mange, både de som fører regnskapet selv, og de som har en egen økonomiansvarlig, har nok tenkt at man kan klare hele bedriftens regnskap siden man har et digitalt og moderne regnskapssystem.

Nå merker regnskapsførerne behov fra stadig flere. Økonomiansvarlige eller daglig leder trenger gode råd og veiledning når krav, frister og nye behov kommer på løpende bånd. Dette i kombinasjon med oppsett og implementering av nye, automatiserte systemer. 

5 grunner til å benytte seg av regnskapsfører

– selv om bedriften har egen økonomiansvarlig og digitalt økonomisystem

Legg inn din epostadresse og les 5 viktige grunner til hvorfor det lønner seg med regnskapsfører, og motta andre nyttige tips for regnskapet. 

Ved å sende inn epostadressen samtykker du til at Norsk Regnskap kan lagre adressen og sende ut relevant informasjon. Du kan når som helst melde deg av ved å sende mail til post@norskregnskap.no eller direkte fra link i nyhetsbrev.

Glemmer krav og regler

 De nye systemene kan de fleste lett forstå. Det som er vanskeligere er krav, lover og regler til regnskapsføringen. Det kan være krav til avstemming og dokumentasjon, tidsfrister eller andre formaliteter. Derfor ønsker mange hjelp til en mer faglig forståelse, og å få mer trygghet i håndteringen, forteller partner og daglig leder i Norsk Regnskap, Jan-Ove Molle.

– For de mellomstore bedriftene som har hatt egen regnskapsfører inhouse, ser vi at oppsett og implementering av de nye systemene er vanskeligere enn antatt. De er enkle å bruke når man først kan dem, men det krever både tid og tålmodighet for å få de til å fungere sømløst og effektivt.

– Mange opplever at dette tar tid, og er mer komplisert enn først antatt. Derfor kan det være bedre å la regnskapsfører ta seg av de kompliserte tingene, og heller ha en økonomiansvarlig som er inne i systemet og godkjenner bilag og gjør den “driftsrelaterte” jobben, sier Molle videre.

 

Her er fire ting regnskapsfører typisk går gjennom månedlig – som krever erfaring og fagkompetanse

Gjør det enkleste selv – overlat resten til oss

Det du trodde du sparte på å håndtere et digitalt regnskapssystem selv, kan fort koste mer enn det smaker.

– Opprydningen kan fort bli tidkrevende og kostbar konstaterer regnskapsføreren, som har hjulpet flere kunder i lignende situasjoner.

En jevn, ukomplisert oppfølging med regnskapsfører blir sjelden dyrere enn «skippertaket» når årsregnskapet skal gjøres opp:

– En månedlig oppfølging kan være kun noen få timer. Vi har flere erfaringer på at slike korrigeringer underveis, kan hindre økonomien i bedriften i å skli helt ut på gal vei. Og vi er aldri lenger unna enn en telefonsamtale om det oppstår noe, påpeker Norsk Regnskap-sjefen.

– Dersom du trenger noen som veileder deg og hjelper deg med å få regnskapet ditt effektivt og ryddig, anbefaler jeg å ta kontakt. Vi tilpasser oss deg som kunde, og finner en god balanse mellom hva du kan gjøre selv, og hva vi bør bistå med.

En regnskapsfører er en god sparringspartner

Start med en prat med Jan-Ove eller Rita hos oss. De kan avdekke hva den riktige tilnærmingen for ditt selskap er, og koble på riktige ressurser fra Norsk Regnskap.

Norsk Regnskap har flere større kunder hvor kundeforholdet har vart i flere tiår. Her har vi vokst sammen, og med nysgjerrighet og engasjement har vi knyttet tette bånd til de økonomiansvarlige hos kundene våre.

Vi opplever at i kundeforhold hvor vi får lov å være den rådgiveren vi skal være, med en god balanse mellom det kunden kan gjøre selv, og det vi bistår med, er nyttig for alle parter. Det er gode kundeforhold, sier Molle.

Automatisering og digitalisering er fint, kunnskap og erfaring trengs for at det skal fungere effektivt og sømløst.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for flere nyttige tips til regnskapet. Eller ta direkte kontakt med oss på telefon eller epost, så ser vi hva vi kan gjøre for DIN bedrift. 

Ring Jan-Ove for hjelp!
Nå ham direkte på telefon 909 53 140 eller på epost til 

Ring Rita for hjelp!
Nå henne direkte på telefon 971 26 940 eller epost til

5 grunner til å benytte seg av regnskapsfører

- selv om bedriften har digitalt økonomisystem

Legg inn din epostadresse og les 5 viktige grunner til hvorfor det lønner seg med regnskapsfører, og motta andre nyttige tips for regnskapet.

Ved å sende inn epostadressen samtykker du til at Norsk Regnskap kan lagre adressen og sende ut relevant informasjon. Du kan når som helst melde deg av ved å sende mail til post@norskregnskap.no eller direkte fra link i nyhetsbrev.