fbpx
Hanne Sundby, Fabelaktiv og Rita Baldishol, Norsk Regnskap

Samarbeid med engasjement og utvikling i fokus

Fabelaktiv produserer underholdningsserier, drama og dokumentarer, som er langt fra å drive med regnskap.

– Vi var på jakt etter en samarbeidspartner som kunne være tett på oss, og bistå oss med det vi ikke hadde kompetanse på selv, slik at vi kunne bruke vår tid på TV-produksjon, sier daglig leder i Fabelaktiv, Hanne Sundby. Det fant vi i Norsk Regnskap. 

Fabelaktiv har i en årrekke vært ledende i Norden på innhold for barn og ungdom. De har utviklet og produsert Kykelikokos, PysjPopBaluba, Barn Ingen Adgang, Helium, Du er min venn, Barnehageliv, Redningshunden Bessie og en rekke andre serier for barn og unge. Ikke minst Energikampen, som vant Norges første International EMMY Kids Award. Fra sitt studio på Hamar produserer de blant annet de tre ukentlige studioproduksjonene Lotto, Vikinglotto og Extra for NRK/Norsk Tipping.

– Ved oppstart av samarbeidet hadde vi behov for noen som kunne finne gode løsninger på struktur rundt inndeling i avdelinger og prosjekter, for at vi skulle kunne bruke regnskapet som et godt rapporteringsverktøy. Vi har mange ulike prosjekter, hvorav noen går over lang tid, og det har vært viktig for oss å kunne ha oversikt over riktig status underveis i prosjektene. Gjennom et tett samarbeid har Norsk Regnskap klart å finne løsninger på enhver utfordring som har oppstått. Aina, som vi liker å kalle «Oraklet i Delfi», fra Norsk Regnskap, har vært en uunnværlig ressurs for Fabelaktiv, fortsetter Sundby.

Da samarbeidet startet i 2012, tok Norsk Regnskap over regnskapsføring, lønnskjøring og fakturering. Herfra utviklet samarbeidet seg raskt til også å ha fokus på optimal utnyttelse av systemene samt å finne smarte måter å jobbe på. Det tette og gode samarbeidet har vært sentralt og har bidratt til at vi har skapt verdifulle løsninger sammen.

Mange freelancere og samarbeidspartnere, både personer og selskaper, er involvert i mange av Fabelaktivs prosjekter, og det har vært viktig med tett dialog for å finne løsninger rundt dette. Blant annet har vi fulgt nøye opp regelverk rundt lønn for selvstendige næringsdrivende og innleide, til faste eller midlertidige ansatte med spesielle rapporteringskrav; f.eks barn under 13 år. Fabelaktivs produksjoner kan involvere alt fra noen få personer til mange titalls personer og involverte.

Noen av Fabelaktivs prosjekter støttes av offentlige fond og tilskuddsordninger, med rapporteringsplikt. Her trenger de enten revisorgodkjent rapport, hvor Norsk Regnskap bistår med forarbeidet, eller rapport utarbeidet og godkjent av Norsk Regnskap.

– Fabelaktiv er ingen A4 kunde. Vi støter stadig på spennende utfordringer som vi løser i tett samarbeide med kunden. Det er dette som gjør arbeidshverdagen inspirerende og givende sier oppdragsansvarlig i Norsk Regnskap, Aina Høimoen.

Norsk Regnskap ser viktigheten i å være fremoverlente og teste nye ting for å effektivisere. Sammen har vi funnet enkle løsninger som har gjort at Fabelaktiv har kunnet ta over mye av jobben selv. Blant annet har de tatt over fakturering, og godkjenner i dag lønn direkte i lønnssystemet. Vi importerer også reiseregninger og utlegg som er forhåndsgodkjent av Fabelaktiv i HR-systemet Simployer. Dette har gjort det mulig for Fabelaktiv å fokusere på sin kjernevirksomhet; Å produsere fantastisk innhold!

Gjennom over 10 års samarbeid har vi jobbet tett sammen for å sikre at alle økonomiske aspekter av Fabelaktivs produksjoner går knirkefritt. Vi har fått være med på mange spennende prosjekter, fra informasjonsfilmer til store TV-produksjoner. Dette partnerskapet har vist seg å være mye mer enn bare økonomisk rådgivning; det har handlet om å jobbe som et team og støtte hverandre i å nå nye høyder. 

Vi takker for et spennende samarbeid så langt, og ser frem til å være med på videre utvikling, og nye spennende oppgaver!

Hanne Sundby, Fabelaktiv (i midten), (fra venstre) Vilde Glad-Iversen, Rita Baldishol, Aina Høimoen og Eli Anne Sterud, Norsk Regnskap

Lurer du på noe angående denne casen, eller har lyst til å komme i kontakt med oss? Ta kontakt med Aina, eller se ytterligere kontaktinfo til oss her.

Aina Høimoen

Avdelingsleder/Teamleder
Statsautorisert regnskapsfører
M: 916 43 988
E: aina@norskregnskap.no