fbpx

Suksess med millionsatsninger på Folketeateret

Etter mange tøffe år med hardt arbeid, kan Scenekvelder AS puste lettet ut. Med Norsk Regnskap på laget har det lille selskapet med de store produksjonene hatt kunstnerisk så vel som økonomisk suksess i 2022.

Mamma Mia, Chess, Matilda og Reisen til julestjernen. Folkekjære musikaler med én ting til felles: De er produsert av Scenekvelder AS, med gründerne Karianne Jäger og Atle Halstensen i førersetet. Paret startet opp i 2013, og har de flotte lokalene som tidligere huset Den norske opera som tumleplass. I dag kan selskapet kalle seg Norges største private teaterproduksjonsselskap.

– Det er verdens kuleste jobb, sier Andrea Volsdal Skirbekk– Vi underholder folk og gleder mennesker hver eneste dag, og det er det vi lever for. Andrea var produsent for Scenekvelder fra 2011 til september 2022.

Millionsatsning

Selv om administrasjonen i selskapet er liten, kan det være flere hundre aktører i sving i forbindelse med store forestillinger – de aller fleste selvstendig næringsdrivende. I tillegg er både husleie og andre kostnader til forestillingene skyhøye, og vi snakker fort om budsjetter på mange millioner.

– Stålkontroll på økonomien er en absolutt forutsetning for å lykkes, både økonomisk og kunstnerisk, forteller Andrea. – Det er små marginer, og mange fallgruver, understreker hun. – Det er der Norsk Regnskap kommer inn.

I fjor valgte Scenekvelder å sette ut regnskapet til Norsk Regnskap. – Vi startet i utgangspunktet som controller, men i fellesskap fant vi ut at Scenekvelder var tjent med å sette ut regnskapsfunksjonen, sier Kari Helgestad Stuan, kundeansvarlig for Scenekvelder.

Det er mange kostnadselementer tilknyttet hver produksjon, og behov for prosjektstyring med kontroll ned til hver minste kostnad er viktig. Som regnskapsansvarlig for Scenekvelder har vi i Norsk Regnskap et stort ansvar for at rutinene for effektiv håndtering av dette er på plass.

System og struktur med digitalt regnskap

– Behov dukker opp underveis. Vi ser at det har stor verdi at Norsk Regnskap tar denne jobben, de gjør det kjappere og lager de oversiktene vi trenger, bekrefter Andrea. – Med NR på laget har vi gått over til et digitalt system og optimalisert rutiner for å få mest mulig ut av det. Vi har fått systematisert regnskapet og fått en prosjektstyringsfunksjon som fungerer. Det er til enormt stor hjelp i en travel hverdag, sier hun. – Digitaliseringen gjør at jeg slipper å bruke tid på å bla i permer, det er bare å klikke seg inn på bilag osv. og finne det du leter etter.

– I tillegg har Norsk Regnskap sans for detaljene og er tilgjengelige hele tiden. Samtidig er de imøtekommende, og jeg føler meg trygg og ivaretatt, avslutter Andrea.

Suksess i 2022

I sine suksessrike forestillinger som blant annet Mamma Mia, Chess, Matilda og Reisen til Julestjernen samlet Scenekvelder flere av Norges beste musikal- og operaartister på folketeatret i Oslo. I 2023 er ikke ambisjonene noe mindre, og etter publikumsrekord i fjor gjør musikalen Mamma Mia comeback allerede til våren.  Vi i Norsk Regnskap gleder oss til å følge Scenekvelder videre, både på Scenen og i regnskapet.