fbpx
Innlandet Renhold bruker Norsk Regnskap

Med på veien til suksess: – Vi ser verdien av å gjøre hverandre gode

Solid vekst og god lønnsomhet – Innlandet Renhold er en suksesshistorie vi i Norsk Regnskap er stolte av å hjelpe på veien. Les vårt kundecase her!

I vår vokste vekstbedriften Innlandet Renhold AS ut av sine gamle lokaler og flyttet inn i nye. Det lokale rengjøringsfirmaet vokser og vokser, og konkurrerer nå med selskaper med nasjonale utspring. Vi tok derfor turen ut for å se på de nye kontorene, og ta en prat med daglig leder, Chris S Bakksjø.

Selskapet eies av Morten Haukaas og Svein Sundmoen, som er fagmannen bak det hele, og hadde 10-årsjubileum rett før jul. Innlandet Renhold er lokalt forankret og utfører stort sett oppdrag i Hamar og Ringsaker, med noen sporadiske oppdrag utenom.

– Ingenting er umulig, sier Chris.
– Vi har ikke kunder, vi har samarbeidspartnere. Vi ønsker å være mer enn bare en leverandør.

De siste årene har de økt omsetningen sin fra 6 millioner i 2016 til 13 millioner i 2021. I 2022 står flere store prosjekter i startgropa, og bedriften håper på å bikke 20 millioner i omsetning innen året er omme. Chris forklarer suksessen med fokus på merkevarebygging over tid, med helhetlig markedsføring på biler og uniformer. Og ikke minst, levere gode tjenester – hver dag! Slik har selskapet greid å skape seg et navn i markedet, og økt kundemassen. Noe som igjen har ført til lette salg.

TAR GODT VARE PÅ ANSATTE

I renholdsbransjen arbeider det mennesker fra ulike nasjoner og ulik bakgrunn, og gjengs i bransjen er at det kan være høy turnover. Ikke i Innlandet Renhold.

– Her tar vi godt vare på våre ansatte og sørger for trivsel og godt arbeidsmiljø, sier Chris.

Selskapet har i dag 43 ansatte, fra 14 forskjellige nasjoner. Tiltak som språkkurs, pizzakvelder og fokus på integrering fører til lojale ansatte, godt samhold og god kultur, i tillegg til lavt sykefravær sammenlignet med resten av bransjen.

En viktig brikke for trivselssuksessen er daglig leder, Chris. Han er en utadvendt person som skaper entusiasme rundt seg, og har vært daglig leder i firmaet siden 2016.

– «Det ække rom for å gå rundt her å værra sur», pleier jeg å si. Hvis du har det hyggelig på jobb, så får du en hyggelig dag hjemme også, sier Chris. Han påpeker at det er viktig å se verdien av å gjøre hverandre gode, og spille på hverandre. Finne ut hva som er viktig for selskapet og hvordan det drives, og ha en god struktur for det.

– Slik får vi fine folk som tar vare på en god kultur, avslutter han.

FELLES ØNSKE OM Å BLI BEDRE SAMMEN

Norsk Regnskap har vært med Innlandet Renhold siden oppstart i 2011. Her har fokuset på relasjon og tillit stått høyt, og Norsk Regnskap har vært en sparringspartner hele veien.

– Vi har vært en liten organisasjon. NR gjør oss trygge når vi ser at valgene vi tar er gode, eller får tatt de grepene vi må ta tidsnok. Det er viktig i den konsultasjonen vi har.

– Det er bra å ha en så dedikert medarbeider som det Kari i Norsk Regnskap er, vi har et vanvittig godt samarbeid. Hun er min workwife, smiler Chris, og fortsetter:

— Det som gjør det annerledes enn bare en leverandør-kunde-relasjon er at hun eller 24SO er tilgjengelig for meg, uansett når. Denne dynamikken er avgjørende for min arbeidsrytme, jeg har ikke noen 08-16-jobb. Innlandet Renhold bruker Norsk Regnskap

Chris er svært engasjert, og ønsker å lykkes sammen med de ansatte. Han drar frem dette, samt eierskap til jobben og selskapet som en suksessfaktor. Positivt stress, det kan man holde ut lenge med – det er alltid noe som skjer, så det er viktig å ha fokus, og ha kontroll.

– Chris er genuint interessert i tallene, stiller krav og stiller interessante spørsmål, sier kundeansvarlig Kari i Norsk Regnskap.

– Hvorfor har vi endring i tallene, hvorfor svinger det sånn og sånn.. En tallnerd som liker å ha kontroll, og involvere og diskutere hvilke tiltak som må igangsettes.

Norsk Regnskap fungerer dermed som en rådgiver rundt hvordan vi skal løse ting, og en sparringspartner på det som er utfordrende.

ØKT FLEKSIBILITET MED DIGITALISERING

Norsk Regnskap er også flinke til å henge med på utviklingen i bransjen, og bidra til automatisering av oppgaver der det er mulig. Innlandet Renhold bruker budsjett som styringsverktøy, som utarbeides i samarbeid med NR. Dette importeres inn i det skybaserte regnskaps- og CRM-systemet 24SevenOffice, og følges opp med jevnlig rapportering.

Med skybaserte systemer øker fleksibiliteten, og man kan jobbe hvor som helst. Chris ser også klare fordeler med hjemmekontor, noe vi har blitt godt vant med under koronapandemien. Han opplever økt effektivitet hjemmefra, da det ofte er enklere å arbeide uforstyrret. Han sier likevel:

– Min største frykt er at alt er så digitalisert at man ikke har et menneske å prate med. Det er viktig å ha noen som kan svare deg på spørsmål. Men det er klart vi alltid skal jobbe for å bli bedre og forenkle ting, gjøre positive ting som gjør at det blir mer effektivt.

Kompetansen og tilgjengeligheten er det som er viktig i samarbeidet mellom Norsk Regnskap og Innlandet Renhold.


Ta en prat om hvordan vi kan hjelpe deg – klikk her for å kontakte oss!

Ring Jan-Ove for hjelp!
Nå ham direkte på telefon 909 53 140 eller på epost til 

Ring Rita for hjelp!
Nå henne direkte på telefon 971 26 940 eller epost til